Home » Nieuwsberichten » Zwam ontdekt door Gebroeders de Vries

Zwam ontdekt door Gebroeders de Vries

Zwamproblemen bij deelnemers ‘Bouwval Gezocht’ van RTL4

In het RTL4 televisieprogramma Bouwval Gezocht is het maar weer eens heel duidelijk geworden, dat u veel problemen kan voorkomen wanneer u bij de aankoop van uw nieuwe woning deze laat controleren op bouwfysische eigenschappen.

De familie Derks uit Schiedam deed mee aan het populaire bouwprogramma van RTL en na vier maanden keihard werken leek het einde van de verbouwing in zicht. Op het laatste moment werd er voor gekozen om de kruipruimte alsnog te laten isoleren en belde de familie Derks met Gebroeders de Vries in Dokkum.
Natuurlijk wilden wij de familie Derks uit Schiedam graag helpen de kruipruimte snel te isoleren. Tijdens het eerste gesprek met Jan Derks zegden wij toe diezelfde middag nog onze collega Henk Koopmans langs te sturen om de situatie in kaart te brengen. De bedoeling was om een dag later ’s ochtends om 08.00 uur te starten met het aanbrengen van Drowa kruipruimte-isolatie.
Maar het noodlot sloeg voor de familie Derks hard toe. Meteen nadat Henk voor de inspectie onder de vloer ligt, ziet hij de eerste tekenen van zwamvorming op de draagbalken. 15 Minuten later komt Henk onder de vloer vandaan met het slechte nieuws. De hele dragende vloerconstructie is aangetast door zwam en het is onverantwoord om de kruipruimte van deze woning zonder aanpak van het zwamprobleem te isoleren.
Wij vonden het natuurlijk vreselijk om de brengers van het slechte nieuws te moeten zijn. Gelukkig ziet de familie Derks de ernst van het probleem in en accepteren zij het feit dat zij hun deadline niet gaan halen. Dit voorval geeft helaas goed aan dat u veel problemen en tegenslag na de aankoop van een woning kan voorkomen, door het huis door een deskundig bedrijf te laten controleren op bouwfysische eigenschappen.

Bekijk de uitzending van Bouwval Gezocht