Home » Vochtige kruipruimte » Vochtproblemen in huis » Vochtproblemen door lekkage

Vochtproblemen door lekkage

De kruipruimte is ondermeer bedoeld om installatie- en leidingwerk in aan te brengen. In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid kan er echter waterschade aan de installatie ontstaan. Door corrosie (roest) kunnen er scheuren ontstaan in het leidingwerk dat vervolgens gaat lekken, waarna de vochtproblemen onder huis alleen maar verder toe zullen nemen.

Lekkage in de kruipruimte

water lekkage kruipruimte

Door onzorgvuldige montage of bodemverzakking kunnen rioleringsbuizen losschieten of afbreken, waardoor u uw afvalwater rechtstreeks loost in de kruipruimte. Dit betekent dat de kruipruimte direct met meer vocht te maken krijgt, waardoor er mogelijk verschillende problemen kunnen ontstaan door waterschade. Ook hemelwaterbuizen kunnen door verzettingen van het huis knappen. Omdat het hemelwater daardoor niet adequaat wordt afgevoerd zal de grond rond de woning verzadigd raken van water. Door toename van de hydrostatische druk kan het regenwater in deze situatie de kruipruimte gaan binnensijpelen, vooral als er ook nog eens sprake is van scheuren in de funderingsmuren.

Door leidinglekkages kan te vochtig hout makkelijk gaan rotten of kan er zich op hout zwam gaan vormen, wat een ernstige bedreiging is voor de constructie van het huis en uw gezondheid.

Stank kruipruimte verhelpen

Een lekkende riolering gaat vaak ook gepaard met stankoverlast in huis en overlast van bijvoorbeeld latrinevliegjes boven de vloer. Wanneer de vervuiling meevalt hoeft u de bodem van de kruipruimte niet te laten saneren. Er kan dan worden volstaan met het repareren van de riolering en het aanbrengen van een bodemafsluiter. Hierdoor zal de aanwezige stank sterk worden verminderd en tegelijkertijd wordt uw kruipruimte droger gemaakt. Het aanbrengen van een bodembedekkende laag van piepschuim schelpen of korrels kan hierbij effectief helpen de stank tegen te gaan.

Vrijblijvend meer informatie

Gebroeders de Vries is gespecialiseerd in het isoleren van kruipruimtes.
Voor meer informatie en bij specifieke vragen over uw situatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Gebroeders de Vries. Tijdens kantooruren kunt u ons telefonisch bereiken onder nummer 0519 – 24 40 30. U kunt uw vragen ook stellen door een e-mail te sturen naar info@gebroedersdevries.nl of door gebruik te maken van onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht