Bodemverzakking

Met name in polder- en veengebieden komen veel bodemverzakkingen voor waardoor schade aan gebouwen kan worden veroorzaakt. Ook een verlaagde grondwaterstand of drainage kan leiden tot verzakkingen en zettingen, die tot gevolg hebben dat er overtollig water in de kruipruimte komt waardoor vochtproblemen en waterschade ontstaan.

Vochtproblemen in huis door bodemverzakking

Door verzakkingen kunnen leidingen bodemverzakking van vloer in huisscheuren en breken en vervolgens gaan lekken. Daarnaast kunnen er naden in buitenmuren ontstaan die regenwater doorlaten. Ook zonder scheuren in funderingsmuren kan er als gevolg van een losgeschoten of gebroken hemelwaterafvoer water in de kruipruimte sijpelen. Dit gebeurt dan als gevolg van hydrostatische druk van de grondwaterspiegel, die ontstaat als door regenval de grond rond het huis met water verzadigd raakt omdat het hemelwater niet adequaat wordt afgevoerd.

Vochtproblemen door bodemverzakkingen kunnen zich bij alle huizen voordoen, ook bij met palen gefundeerde huizen. Deze huizen zakken namelijk niet met de bodem mee waardoor grote niveauverschillen kunnen ontstaan. Hierdoor kan bijvoorbeeld de riolering afbreken.

Vrijblijvend meer informatie

Voor meer informatie en bij specifieke vragen over uw situatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Gebroeders de Vries. Tijdens kantooruren kunt u ons telefonisch bereiken onder nummer 0519 – 24 40 30. U kunt uw vragen ook stellen door een e-mail te sturen naar info@gebroedersdevries.nl of door gebruik te maken van onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht