Verwarming

Koud huis ondanks verwarming

Soms lukt het bewoners van een huis niet om hun woning in de wintermaanden goed warm te stoken, ondanks voldoende capaciteit van de verwarmingsketel en radiatoren. De oorzaak kan zijn dat er te weinig warmte gegenereerd wordt omdat de radiatoren van de cv op verkeerde plekken geplaatst zijn. Dit wil bijvoorbeeld wel eens het geval zijn in Z-vormige kamers, waar de warmte zich minder goed kan verspreiden. Ook kan in sommige omstandigheden een radiator bijvoorbeeld te ver van een hoek geplaatst zijn waardoor de hoek niet warm genoeg wordt.

Een meer voor de hand liggende oorzaak van een moeilijk te verwarmen huis is dat de woning gewoon onvoldoende geïsoleerd is, waardoor er teveel warmte weglekt. Soms ook is er sprake van overmatige ventilatie waardoor de warmte te snel met de lucht wordt afgevoerd.

Verder kunnen verkeerd geplaatste ventilatieroosters ten grondslag liggen aan een koude woning, wat wel eens het geval wil zijn na het aanbrengen van spouwmuurisolatie waarbij ventilatieroosters zijn verplaatst.

Vrijblijvend meer informatie

Voor meer informatie en bij specifieke vragen over uw situatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Gebroeders de Vries. Tijdens kantooruren kunt u ons telefonisch bereiken onder nummer 0519 – 24 40 30. U kunt uw vragen ook stellen door een e-mail te sturen naar info@gebroedersdevries.nl of door gebruik te maken van onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht