Home » Vochtige kruipruimte » Koudeproblemen » Isolatie kruipruimte comfortabel en effectief

Isolatie kruipruimte comfortabel en effectief

Woningen hebben vaak een kruipruimte onder het huis. Deze ruimte loopt onder de begane grond van de woning en moet ruimte bieden voor bijvoorbeeld waterleidingen en electra. De kruipruimte is bereikbaar via een kruipluik die vaak bij de voordeur zit. Het is belangrijk om een kruipruimte te isoleren, omdat een kruipruimte altijd onverwarmd is en vocht aantrekt.
Het vocht verzamelt zich in de kruipruimte en kan schimmel veroorzaken wanneer de leidingen die richting de begane grond gaan niet goed afgesloten zijn. Hierdoor kan de koude en vochtige lucht in de rest van de woning terecht komen, waardoor de constructie van het huis aangetast kan worden en er koudeproblemen kunnen ontstaan.

 

Verbetering van wooncomfort door kruipruimte-isolatie

Een ongeïsoleerde en daardoor koude kruipruimte laat warmte makkelijk door de vloer lekken. Een stenen- of betonnen vloer kan de warmte zelfs nog minder goed vasthouden dan een houten (draag)vloer. Door het snelle weglekken van de warmte blijft de vloer altijd koud aanvoelen en ontstaat het verschijnsel dat we aanduiden als ‘koude voeten’. De thermostaat hoger zetten levert in deze situatie nauwelijks verbetering op. De oplossing is hier het isoleren van de kruipruimte. Gemiddeld wordt het na het aanbrengen van kruipruimte-isolatie aan de vloer 4 graden warmer.

Stop in géén geval de ventilatiegaten van de kruipruimte dicht.

Energiebesparing

Kruipruimte-isolatie is meestal niet ingrijpend maar wel effectief. Het vergroot het wooncomfort, levert een gelijkmatiger temperatuur op en biedt een adequate oplossing voor veel vochtproblemen. Daarbij bespaart u met een bodembedekkende isolatielaag aanzienlijk op de gemiddelde kosten van uw energierekening.

Vrijblijvend meer informatie

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van isolatie en bij specifieke vragen over uw situatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Gebroeders de Vries. Tijdens kantooruren kunt u ons telefonisch bereiken onder nummer 0519 – 24 40 30. U kunt uw vragen ook stellen door een e-mail te sturen naar info@gebroedersdevries.nl of door gebruik te maken van onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    inspectie