Home » Vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

De kruipruimte ligt bij de meeste woningen in Nederland onder het maaiveld. Dit betekent dat de kruipruimte erg gevoelig is voor vocht, door de ondergrond. De kruipruimte is wellicht de meest onderbelichte ruimte van een woning. En dat terwijl door een vochtige kruipruimte vaak problemen ontstaan die van grote invloed zijn op het leefklimaat in huis. Naast vochtige kruipruimtes, kan het ook om koude- en zwamproblemen gaan.

Om deze redenen is het van belang om de boden van de kruipruimte goed te isoleren en problemen te voorkomen. Het vocht in de kruipruimte krijgt dan geen kans meer om te condenseren tegen de vloer. Het isoleren van de kruipruimte kan snel en zonder verbouwing gerealiseerd worden, dit kost vaak minder dan een dag aan tijd. Een vereiste om uw kruipruimte te isoleren is dat de hoogte minimaal 20 tot 30 centimeter bedraagt.

De Kruipruimte en het leefklimaat in huis

De kruipruimte is van grote invloed op het leefklimaat in huis. Het oplossen of voorkomen van problemen in de kruipruimte is in de meeste gevallen relatief makkelijk. Gebroeders de Vries heeft hier veel ervaring mee en kan dit adequaat voor u regelen. 

Onderstaande foto’s en links geven meer informatie over de problemen die zich ook in uw kruipruimte kunnen voordoen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende opname van de situatie in uw woning, neem dan gerust contact met ons op.