Home » Over Gebroeders de Vries » Grote Drowa buurtactie in Stiens

Grote Drowa buurtactie in Stiens

Wat begon als een gesprek met de familie Poortman in Stiens ontaardde uiteindelijk in een grote Drowa buurtactie in hun wijk. Vanaf het moment dat buurtgenoten Poortman en Huizinga overtuigd waren van de verbetering die Drowa voor hun woningen kon realiseren, zijn ze gezamenlijk de wijk ingetrokken om meer geïnteresseerden te vinden. Na de nodige inspanningen wisten beide heren maar liefst 26 buurtgenoten te interesseren voor het aanbrengen van Drowa in de kruipruimte.

In sommige woningen was er sprake van gesloten compartimenten waarbij de medewerkers van Gebroeders de Vries onder de fundering moesten graven om deze toegankelijk te maken. Op zich al een krachtinspanning van formaat maar met ook nog eens water in de kruipruimte een werk voor de ervaren professionals van het bedrijf. Zo werd onder andere Riekele van Dellen naar Stiens gezonden om dit karwei op een veilige en professionele wijze te klaren. Uiteindelijk zijn alle woningen geïsoleerd en de eerste resultaten qua vochtreductie en comfortverbetering zijn zeer positief.

Door deze buurtactie wisten de bewoners de prijs voor het isoleren van hun kruipruimte met maar liefst € 250 per woning te reduceren. Al met al een zeer geslaagde actie in Stiens!