Home » Vochtige kruipruimte » Zwamproblemen

Zwamproblemen

Zwam is een verzamelbegrip voor de 100.000 verschillende soorten schimmels die hout aantasten. Bij de zwammen die in huizen worden aangetroffen gaat het meestal om de huis- en kelderzwam.
De huiszwam kan erg gevaarlijk zijn voor woningen en gebouwen die vooral bestaan uit hout en waarbij het hout ook een dragende functie heeft. De huiszwam kan het hout zodanig aantasten waardoor het hout niet meer het volledige draagvermogen heeft.
Naast de gevaren die bestaan voor de constructie van uw woning is deze schimmelsoort ook slecht voor de gezondheid.

Zwammen: een ernstige bedreiging voor u en uw woning
zwam op funderingsmuur zwamproblemen

Veruit de belangrijkste oorzaak van zwam is een hoog houtvochtgehalte. In vochtige kruipruimtes met onvoldoende en slechte ventilatie kunnen zwammen dan ook goed tot ontwikkeling komen.

Schimmels breken hout af met enzymen. Deze katalyserende eiwitten werken alleen in een vochtige omgeving. Sommige houtsoorten bieden weerstand tegen schimmels, waardoor geen aantasting optreedt of pas na jarenlange vochtbelasting. Hierbij gaat het echter om (zeer) exclusieve houtsoorten die slechts in beperkte gevallen toegepast worden.

Zwammen kunnen enorm veel schade aan een woning veroorzaken. Het is dan ook van het grootste belang om zwamproblemen zo snel mogelijk en grondig aan te pakken.

De 3 meest voorkomende soorten zwam:

De aanwezigheid van zwam betekent ook een grote aanslag op het leefklimaat in huis. Met name carapati├źnten kunnen veel hinder ondervinden van de miljoenen sporen die door de schimmels in de lucht worden gebracht. Bovendien is er wetenschappelijk een relatie aangetoond tussen luchtvochtigheid en schimmels en de bevattelijkheid voor allergie├źn bij bewoners.

Hieronder staan de verschillende soorten zwamproblemen die zich zoal kunnen voordoen in een woning en op welke wijze Gebroeders de Vries deze voor u kan oplossen.

Meer informatie over zwam bestrijden

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende opname van de situatie in uw woning, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.