Home » Vochtige kruipruimte » Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis

vochtproblemen zorgt voor natte vloerFeitelijk is er altijd vocht aanwezig in uw huis. Zeker na een lekkere hete douche of wanneer u de was ophangt in huis.  Maar wanneer er een te hoog vochtgehalte aanwezig is, kan dit op termijn voor de nodige problemen zorgen. De energierekening gaat omhoog, wooncomfort gaat omlaag en ook uw gezondheid lijdt er uiteindelijk onder. Vochtproblemen kunnen zowel in oudere als nieuwe huizen ontstaan.

Hoe herkent u vochtproblemen in huis?

Een paar manieren om teveel vocht in uw woning te herkennen:

  • Er hangt een muffe geur
  • De was in huis droogt minder snel
  • Vocht- en schimmelplekken
  • Condens op de ramen en andere koudere oppervlakten
  • Behang laat los

Hoe onstaan vochtproblemen?

Te veel vocht in huis kan ontstaan zijn door roest aan de waterleidingen, wat lekkage tot gevolg heeft. Ook bodemverzakking kan tot lekkage leiden. Verzakkingen kunnen leidingen bodemverzakking van vloer in huisscheuren en breken en vervolgens gaan lekken.

Gevolgen

Gezondheidsklachten na lange tijd
En dat leidt uiteindelijk tot een hogere energierekening en gezondheidsproblemen. Dit laatste zal zich gaan openbaren na een langere tijd. Te denken valt dan aan ademhalingsproblemen, allergien, reuma en uw immuunsysteem kan verzwakken.

Hogere energierekening
Een direct gevolg van een hogere luchtvochtigheid is een duurdere energierekening. Dit omdat er meer gestookt moet worden dan een huis wat wel goed ge├»soleerd is en geen last heeft van deze problemen. 

Beschadigde kruipruimte
Een ander gevolg van vochtproblemen is wanneer het vocht in de kruipruimte in het materiaal getrokken is. Hierdoor raakt de kruipruimte hierdoor beschadigd. En dat maakt het probleem alleen maar groter.

Lees verder:

Het probleem bestrijden

Een oplossing voor uw vochtproblemen in uw woning kunnen we pas vaststellen als we weten waar het probleem vandaan komt. Voor een vrijblijvende opname van de situatie in uw woning kunt u contact opnemen. Maar ook staan we u graag te woord wanneer u wat meer informatie wilt hebben.