Home » Vochtige kruipruimte » Koudeproblemen

Koudeproblemen

Klamme muren en koude vloeren veroorzaken een onbehaaglijk gevoel. Bovendien doet geabsorbeerd vocht afbreuk aan de isolerende en warmtehoudende eigenschappen van wanden en vloeren. Daarbij zullen nattige wanden doorlopend het (vaak vanonder de vloer) aangezogen vocht afgeven aan de lucht in de leefvertrekken. En omdat vochtige lucht veel minder effici├źnt op te warmen is dan droge lucht, kost het aanmerkelijk meer energie om een vochtig huis op een aangename temperatuur te krijgen.

Kruipruimte isolatiespecialist

Gebroeders de Vries is gespecialiseerd in het isoleren van kruipruimtes.
Omdat veel huizen een kruipruimte hebben onder de begane grond bestaat de kans dat hier schimmel ontstaat door vocht.
Een vochtige kruipruimte zorgt voor veel ongemakken; zo kan de temperatuur in uw woning lager zijn, omdat er veel warmte weglekt via de grond wat u terugziet in de energierekening.
Daarnaast bestaat de kans dat er schimmel ontstaat, met een muffe lucht als gevolg.
Wilt u meer weten over het isoleren van kruipruimtes?

Kijk dan wat isolatie van uw kruipruimte voor u kan betekenen.

drowa-aanbrengen-thumnail

Ventilatie kruipruimte

Om vochtproblemen te voorkomen in een kruipruimte is het van belang dat vocht op de juiste manier kan worden afgevoerd. Problemen kunnen ontstaan door het feit dat de luchtvochtigheid in een kruipruimte erg kan verschillen in de zomer of in de wintermaanden.
Daarom is naast het isoleren ook het ventileren van de kruipruimte erg belangrijk, het ventileren van de kruipruimte in uw woning zorgt er namelijk voor dat lucht niet gaat condenseren.

Naast het voorkomen van condensatie door vocht in uw kruipruimte is het aanbrengen van ventilatieroosters ook belangrijk om radongas af te voeren.
Vaak zijn ventilatieroosters zelfs verplicht in een kruipruimte, wanneer hier gasleidingen zijn aangelegd.
Daarnaast zijn de roosters belangrijk voor bestrijden van zwam vorming.
Meer informatie over ventilatie in uw kruipruimte en het belang hiervan leggen wij graag verder uit.

Verwarming en isolatie in huis

Kou in huis is erg vervelend, zeker in de wintermaanden. Een oorzaak kan zijn dat de woning dan niet goed geïsoleerd is, waardoor veel warmte ontsnapt. Ook kunnen verkeerd geplaatste ventilatieroosters hieraan bijdragen.

Koudeproblemen door vocht in huis

Heeft u last van tocht en/of koudeproblemen in huis en wilt u meer weten?
U kunt bij Gebroeders de Vries een vrijblijvende opname van de situatie in uw woning aanvragen of meer informatie verkrijgen over deze onderwerpen door contact op te nemen met ons.